ICT ei tule laatikossa | MacPalvelu Jari Lehto

Suunnittelu-, asennus-, tuki- ja ylläpitopalvelua, erityisesti Apple macOS- ja iOS -ympäristöihin.

Kasvavan yhteisön ICT ei tule laatikossa.

Järkevä PK-yrityksen tai yhteisön tieto- ja viestintätekniikka ei yhteisön kasvaessa synny vain hankkimalla lisää laatikoita.

Varsin varhaisessa vaiheessa kannattaa vetää hihasta lisenssikauppiasta ja selvittää miten järjestelmät saadaan helpoiten yhtenäisiksi.
Ajoissa tulee myös miettiä, miten verkkoviestintä tapahtuu organisaation sisällä.

On varsin työlästä hallita järjestelmäkaaosta jossa työasemien käyttöjärjestelmät ja ohjelmistot ovat sitä, mitä kuhinkin satuttiin ostamaan koneen hankinnan yhteydessä, kukin omalla sarjanumerollaan. 

Myös muun infrastruktuurin kasvattaminen pitää tehdä hallitusti. Kotitoimiston verkko ei kasva esim. kymmenen hengen toimiston verkoksi vain lisäämällä rautaa rajalle, vaan sen rakenne pitää suunnitella huolella.
Oman haasteensa asettaa myös tekniikan valinta. Kotiverkkoihin tarkoitetut laitteet eivät välttämättä skaalaudu ollenkaan, kun taas konsernitason tekniikkaan ei ole mitään järkeä investoida. Soveltuva tekniikka pitää löytää jostain siltä väliltä.

MacPalvelulla on runsaasti kokemusta näiden tilanteiden ratkaisuista vuosien varrelta. Jos organisaatiosi henkilömäärä on kolme tai enemmän, kannattaa alkaa jo suunnitella miten järjestelmät yhtenäistetään järkevästi.